BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.463,43
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türk hacker ABDliyi hackledi

"Adanalı" takma isimli Türk hacker, Amerikalı başkan adayının sitesini kırdı.

Abone ol

“Adanalı" lakaplı bir bilgisayar korsanı ABD Başkanlığı için Cumhuriyetçi Parti’den aday olmabı beklenen Duncan Hunter’ın seçim kampanyasıyla ilgili internet sitesini kırdı ve “Savaşa Hayır" yazdı.

ABC News’in haberine göre, 2008 ABD Başkanlık seçimleri için aday olması beklenen Kaliforniyalı Cumhuriyetçi Senatör ve Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Duncan Hunter’in seçim kampanyasını yürüttüğü web sitesi “Adanalı" lakaplı bir bilgisayar korsanı tarafından “hack"lendi.

Pazar gecesi denizaşırı bir bölgede bulunan bir bilgisayar tarafından gerçekleştirilen korsanlık sonucu, Hunter’in sitesine “hacked by Adanali for TurkStorm.org No War" ifadeleri yazıldı. Yazıların altına da Irak’tan bazı çocuk imajları yerleştirildi.

SADECE SİYASİ SİTELER KIRMIYOR

Adanalı'nın yayın yaptığı Turkstorm.org adlı internet sitesi Almanya’dan alınan bir IP adresi üzerinden Türkiye’de kayıtlı olduğu ortaya çıkarken web sitesinde sadece “yakında online" ifadesi bulunuyor. Haberde “Sadece siyasi siteler bulunmaması, Adanalı’nın üretken bir korsan olduğunu açıkça gösteriyor" denildi.