BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türbanlı ODTÜyü kazanamaz

ODTÜ Rektörünün sözleri ne manaya geliyor: Zeki insanlar başlarını örtmez mi?

Abone ol

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Ural Akbulut, başörtülü öğrencilerin ODTÜ veya Bilkent gibi üniversiteleri kazanamadıklarını ancak Açık Öğretim Fakültesi'ne girebildiklerini söyledi.

TV8'de Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu “Erkan Tan ile Başkent'ten” isimli programa katılan ODTÜ Rektörü Prof. Akbulut, şöyle konuştu:

ODTÜ'YE GİRECEK PUAN ALAMIYORLAR

“Ben 40 yıllık öğretim üyesiyim, çocuk değilim. Türkiye'de türbanlılar ODTÜ'ye Bilkent'e girecek kadar puan alamıyor. Bu öğrenciler, bu üniversitelere girip türbandan dolayı okullarını bırakarak başka ülkelere gitmiyorlar. Genelde bu öğrenciler Açık Öğretim'e giriyorlar. Buradaki düzgün üniversiteleri kazanıp bırakıp yurt dışına giden yok.”

PUANI BOĞAZİÇİ'Nİ TUTUYORDU

Başörtüsü mağdurlarından Tuğba Balkar, "1998'de ÖSS'ye girdim. Sözel dalda 465 puan aldım. Puanım Boğaziçi Felsefe bölümünü tuttuğu halde, başörtüsü sorunu olduğu için eğitimime devam edemedim ve yurtdışında okumak zorunda kaldım" dedi.

REKTÖR SAÇMALIYOR

“Rektör saçmalıyor” diyen ÖNDER Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula öğrencilerinin Viyana'da rekor kırdığını söyledi. Sula'nın tepkisi şöyle oldu:
Böyle saçma sözler mi olur? Bu cümlenin içinde zımnen şu var: Aklı başında, uyanık ve zeki insanlar başlarını örtmez. Geri zekalı ve aptallar başını örter. Başını örtenler onun okulunu kazanamıyorlarmış, boşuna yaygara koparıyorlarmış. Bunu söyleyen bir üniversitenin rektörü ve biz buna çocuklarımızı emanet ediyoruz.