BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kalifiye eleman sıkıntısı

Bilişimde, yazılım firmaları, kalifiye eleman sıkıntısı çekiyor..

Abone ol

Son yılların en gözde sektörlerinden biri olan bilişimde, yazılım firmaları, kalifiye eleman sıkıntısı ve sektörel bazda örgütlenememekten yakınıyor.

Bilişim sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı günden güne daha fazla hissedilirken, firmaların bir sivil toplum kuruluş altında buluşamaması sektördeki büyümeye paralel olarak denetimsizlik ve kritersizliği beraberinde getiriyor. Bu çerçevede Kayseri'de sektörün temsilcileri Kayseri Ticaret Odası(KTO)'nın düzenlediği sektör buluşmaları toplantısında biraraya gelerek sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıda deneyimli personel eksikliği ve örgütleşememe sorunlarına çözüm yolları arandı.

Toplantıda konuşan Türk Bilgisayar Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Firma sahibi Metin Özsoy, bilişim sektöründe en büyük problemin kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu söyledi. Bu kapsamda üniversite-işveren ilişkisinin artırılmasını öneren Özsoy, "Şu an sektörün en büyük sorunu, kalifiye eleman sıkıntısı. Bölgemizde o kadar büyük sıkıntı ki bu, artık şirket gelişimimizi kimi zaman bırakıp, çalışma arkadaşı yetiştiriyoruz." dedi.