BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Liseli kızların kavgası felç etti!

Tartışma sebebi bir erkek... Önce Facebook'tan atıştılar sonra sokak kavgası! Kavga esnasında atar damarı kesilen öğrenci fekç oldu.

Abone ol

İzmir'in Eşrefpaşa Semti'nde, erkek arkadaş yüzünden sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden karşılıklı tehditlerle başlayan, ardından kızlar arasında sokak kavgasına dönen olay sırasında bıçakla atar damarı kesilen lise öğrencisi Beyhan Ç.'nin sol tarafı felç oldu.

Aşırı kan kaybından hastaneye kalbi durmuş olarak getirilen Beyhan Ç.'nin, burada doktorların çabalarıyla yeniden hayata döndürüldüğü öğrenildi. Eski sağlığına kavuşup kavuşamayacağı henüz bilinmeyen kızının arkadaş kurbanı olduğunu söyleyen Mehmet Ç., "Doktorların onu hayata döndürdükleri gibi felç kalmaması için de mücadele etmelerini istiyorum" dedi.

Açık Lise'de eğitim gören 17 yaşındaki N.K., ayrıldığı erkek arkadaşının Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi A.T. ile arkadaşlık yaptığını öğrenince, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden ona ulaşarak tartıştı. Tartışmanın ardından randevulaşan kızlardan A.T., yanına, kendisiyle aynı lisede, Makine Bölümü 10'uncu sınıfta okuyan Beyhan Ç.'nin de aralarında bulunduğu arkadaşlarını alarak, geçen 18 Şubat'ta saat 15.00 sıralarında, 474 Sokak'ta oturan N.K.'nin evinin önüne gitti.

HASTANEDE YAŞAMA DÜNDÜRÜLDÜ

'Küçük yaşta kız çocuğuna cinsel taciz' suçundan da poliste kaydı bulunduğu belirtilen N.K., gruptaki kızların üzerine bıçakla saldırdı. Bu sırada kasığına gelen bıçak darbesiyle ağır yaralanan Beyhan Ç., hastaneye kaldırıldı. Aşırı kan kaybeden, götürüldüğü İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde doktorların çabalarıyla, duran kalbi yeniden çalıştırılarak hayata döndürülen Beyhan Ç., yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

SOL TARAFI FELÇ KALABİLİR

Hayata döndürülmesine rağmen kısa süreli oksijensiz kalmanın beyninde zarara yol açacağı ve bu nedenle de felç kalabileceği bildirilen Beyhan Ç. için korkulan oldu. Liseli Beyhan Ç.'nin yapılan ilk kontrollerde, sol tarafını hiç hissetmediği, gözünü, kolunu ve bacağını oynatamadığı bildirildi.

Doktorlar, hayati tehlikesi devam eden Beyhan Ç.'nin yaşama tutunursa, fizik tedavi ile eski sağlığının ne kadarına kavuşacağının ise henüz bilinemediğini belirtti.

AİLESİ PERİŞAN OLDU

Kızlarının okuldan dönüşünü beklerken aldıkları haber sonrasında dünyaları yıkılan Mehmet Ç., Beyhan'ın arkadaş kurbanı olduğunu söyledi. Mehmet Ç., "Kızım kız arkadaşının çay daveti yalanına kanıp oraya gitmiş. Sonrasında ise o üzücü olay gerçekleşmiş. Şimdi kızımın felç kalma riskinin yüksek olduğunu, vücudunun yarısını hisetmediğini söylediler. Bu bizim için büyük acı. Kızımın eski sağlığına kavuşması için doktorların onu hayata döndürdüğü gibi büyük çaba göstermesini istiyorum" dedi.

Öte yandan, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan N.K. ise işlemlerin tamamlanmasının ardından sevk edildiği Adliye'de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Ailevi sorunlar yaşayan, agresif tavırlarıyla tanındığı belirtilen N.K.'nın ayrıca, poliste 'küçük yaşta kız çocuğuna cinsel taciz' suçundan da kaydı olduğu bildirildi.

"GURBETTE TÜYLER ÜRPERTEN CİNAYET"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Almanya'nın Münih kenti yakınlarında bulunan Taufkrichen kasabasında 18 yaşındaki Türk genci tüyler ürperten bir cinayet işledi.

Harun A. isimli Türk, 21 yaşındaki Bosnalı Zorica H. isimli kadını tek gecelik ilişki sonrasında hamile bıraktı. Hamileliğinin 8'inci ayında doğum bekleyen Zorica, Harun'u bebeğin bakımı konusunda konuşmaya evine çağırdı. Ancak konuşma tartışmaya dönüştü.

GENÇ KADININ BEBEĞİ DE ÖLDÜ

Sinirlenen Harun mutfaktan aldığı bıçağı 100 defa kadının karnına batırdı. Kanlar içinde kalan kadınla birlikte karnındaki bebeği de öldü. Harun, cinayet sonrasında kaçtı.

Zorica'nın cesedini bulan komşuları hemen polise haber verdi. Tutuklanan Türk genci cinayeti işlediğini itiraf etti.

Zorica ile çok kısa bir ilişki yaşadığını söyleyen Harun, "Beni doğacak bebek hakkında konuşmaya çağırdı. Ancak hakaret etmeye başlayınca, onurum kırıldı. Sinirlerime hakim olamadım ve bıçakladım" dedi.

Harun iki cinayetten mahkemeye çıkacak. Harun'un 2 cinayetten ömür boyu hapis cezası alması bekleniyor.

"AİLE KAVGASINDA KAN DÖKÜLDÜ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

İzmir'in Menemen İlçesi'nde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi ölürken, 15 kişi de yaralandı.

Menemen Garajı önünde aralarında akrabalık bağı olan iki aile arasında çıkan kavgada yaralanan 16 kişiden Savcı Zencir (24) kaldırıldığı Menemen Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yaralılardan Bedrettin Tunç, Ercan Zencir, Yüksel Tunç, Sedat Tunç, Nafiz Kaya, Hakan Kaya, Erkan Kaya, Gökhan Kaya'nın Menemen Devlet Hastanesi, Nizamettin Zencir, Sakine Kaya'nın Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erkan Tunç, Şemsettin Gezer, Ramiz Kaya ve Alaaddin Kaya'nın Ege Üniversitesi Hastanesi, Nusrettin Gezer'in ise Karşıyaka Devlet Hastanesinde tedavileri sürüyor.

Yaralılardan Erkan Tunç, Alaaddin Kaya ve Sakine Kaya'nın hayati tehlikelerinin bulunduğu ifade edildi. Kavgayla ilgili E.K gözaltına alınırken, kaçan A.K'nın yakalanması için de çalışmalar başlatıldı.

Menemen'de yaşayan Nafiz Kaya'nın, eşi Gülizar Kaya'yı dövmesi sonucu kadının Erzurum'da yaşayan ailesine haber verdiği, ağabeyi ve dayısının Menemen'e gelerek savcılığa suç duyurusunda bulunduğu, Menemen Garajı önünde karşılaşan iki aile üyelerinin tartışması sonucu olayın meydana geldiği iddia edildi.

İki aile arasında daha önce de muhtarlık seçimleri nedeniyle husumet bulunduğu da öne sürüldü.

"KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Bolu'da kontağı üzerinde unutulan otomobili çalan 3 öğrenci polisin nefes kesen kovalamacası ile yakalandı.

Hırsızlar otomobili dere kenarında bırakıp soğuk suya daldı. Dizlerine kadar gelen suya giren polis hırsızları gözaltına alırken, kolları kelepçelenen bir hırsız dereye düştü.Bugün saat 12.45 sıralarında, kent merkezinde kontağı üzerinde unutulan bir otomobilin çalındığı ihbarını alan polis harekete geçti.

Polis, 14 DK 935 plakalı 'Renault Broadway' marka otomobili çalanları yakalamak için tüm yollarda önlem aldı. Devriye gezen polis ekibi, Tepecik Mahallesi'nde gördüğü aracın peşine takıldı. Ekip, telsizle aracı takip ettiğini belirterek takviye ekip istedi. Otomobil, Doğancı Mahallesi'nde bir tarlanın içerisine girdi. Büyüksu Deresi kenarında ilerleyen otomobil engebeli arazide daha fazla ilerleyemeyince içerisinde bulunan 3 kişi kaçtı.

Aracı takip eden polisler, dereye giren hırsızların peşine düştü. Dizlerine kadar gelen suya giren polisler, derenin karşısına geçen 2 hırsızı yakaladı. Bir şüpheli ise, aracın yanında yakalandı. Polis 2 hırsızlık şüphelisini kelepçeleyerek derenin karşısına geçirirken, bunlardan biri sendeleyerek suya düştü. Düşmek üzere olan polis ise kendini toparladı. Aracın yanında yakalanan hırsız yere yatırılarak üzeri aranırken bir tabanca bulundu. Polis, 3 hırsızı ekip aracına bindirirken, takviye ekipler geldi. Takviye gelen polis ekipleri derenin karşısındaki ekibin yanına geçebilmek için dereden geçti.Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri olduğu belirtilen G.Ç. ile S.A. ve Bolu Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Y.D. ifadeleri alınmak üzere Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

"DOĞALGAZLI EVDE KÖMÜRDEN ÖLDÜLER"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

İstanbul Küçükçekmece’de 27 yaşındaki Ahmet Ünsal, eşi 21 yaşındaki Fadime Ünsal ve 3 yaşındaki oğulları Mehmet sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Facia İkitelli Mehmet Akif Mahallesi, Sembol Sokak 18 numarada meydana geldi. Bir ayakkabı fabrikasında işçi olarak çalışan Ünsal, geçen yıl dubleks bir daire tuttu ve kardeşi Hasan Ünsal'ı da yanına aldı. Ünsal çifti doğalgaz bulunan evde çocukları üşüdüğü gerekçesiyle kömür sobası kullanmaya başladı.

Ahmet Ünsal ve Fadime Ünsal önceki gece yanlarına çocuklarını da alarak kömür sobasının bulunduğu odada uyudu. Hasan Ünsal çatı katına çıktı.

İşe gitmek için sabah erken saatlerde aşağı inen Hasan Ünsal evi saran kömür kokusuyla karşılaştı. Hareketsiz yatan ağabeyi ve yengesini kaldırmak isteyen Hasan Ünsal başarılı olamayınca 155 Polis İmdat merkezini arayarak yardım istedi. Gelen polis ekibi, Ünsal çiftinin öldüğünü tespit etti. Yaşam belirtisi bulunan 3 yaşındaki Mehmet ise hemen hastaneye götürüldü. Ancak küçük çocuk da yolda can verdi.

Gözyaşlarını tutamayan Ünsal ailesinin komşuları çiftin doğalgaz bulunan evde çocukları üşüdüğü için kömür sobası kullandıklarını söyledi. Dört yıl önce evlenen Ahmet Ünsal ve Fadime Ünsal'ın cenazelerinin bugün memleketleri Konya'nın Ereğli ilçesine götürülerek, toprağa verileceği belirtildi.

"ADANA'DA İNANILMAZ DOLANDIRICILIK"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

İstanbul, Zonguldak ve Hatay'da oturan 3 kişiyi cep telefonlarından arayıp, kendisini polis veya asker gibi tanıtarak, kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK tarafından ele geçirildiğini iddia ederek, başlatılan yasal işlemler için dosya masrafı adı altında para isteyen 33 yaşındaki Yasin Özdoğan Adana'da yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son 5 gün içinde İstanbul, Zonguldak ve Hatay'da yaşayan 3 kişinin, kendisini asker veya polis gibi tanıtan bir kişinin zoruyla Adana'daki bir bankada açılan hesaba para yatırdığının belirlenmesi üzerine çalışma başlattı.

2 ayrı hesapta biriken 22 bin TL'yi çekmeye giden Yasin Özdoğan, polis tarafından yakalandı. Verdiği ilk ifadesinde suçlamayı kabul eden Özdoğan, kendisinin sadece bankaya hesap açtırdığını, dolandırılan kişilerin yatırdığı paraları başka bir hesaba aktarması durumunda yüzde karşılığı ücret aldığını iddia ederek, asıl dolandırıcıların kendisinin de oturduğu Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde yaşadığını iddia etti. Polis şüpheliyi, 'Dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edecek.

NASIL DOLANDIRIYORLAR?

Dolandırıcılar rastgele bir cep telefonu numarasını çevirerek karşısına çıkan kişiye kendisini asker veya polis olarak tanıtıyor. Aradığı kişiye kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini iddia ederek, kendilerinin bu konuda çalışma başlattığını belirtiyor. Ancak bunun bir masrafının olduğunu belirtip, verdiği banka hesabına para yatırmasını istiyor. Bu paranın en kısa zamanda tekrar iade edileceğini belirterek, soruşturmanın gizli yürütüldüğünü bu yüzden para transferinin aileden dahi olsa kimseye söylememesini istiyor. Yaklaşık 1 hafta boyunca açık kalan ve farklı illerdeki bankalarda açılan hesaplarda biriken para, dolandırıcılar tarafından çekiliyor. Parasını kaptıran kişi dolandırıldığını anlayıp polise başvursa dahi, transfer yaptığı hesapta para bulunmuyor. Emniyet yetkilileri bu şekilde dolandırılan çok sayıda kişi olduğunu belirterek, vatandaşları uyararak, "Asker, polis kimseyi arayıp vereceğimiz hesaba para yatırın demez. Kimse dolandırıcılara kanmasın."