BIST 10.487
DOLAR 32,84
EURO 35,20
ALTIN 2.428,48
HABER /  GÜNCEL

Kızını kanenepeye bağlayıp tecavüz etti

Adana'da öz kızına tecavüz eden ve üvey kızınıda öldürdüğü iddia edilen Ercan Yılmaz beraat etti

Abone ol

Adana'da öz kızını kanepeye bağlayıp tecavüz ettiği, o günlerde 5 yaşında olan üvey kızını da döverek öldürüp cesedini tespih makinesinde parçalayarak diğer kızlarına çöpe attırdığı iddia edilen Ercan Yılmaz (50) 'tecavüzden' 22 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilirken 'cinayetten' ise üvey kızının ölüsü ya da dirisi bulunamadığı için beraat etti.

Kiremithane Mahallesi'nde oturan N.Y., M.Y. (22) ve S.Y. (21) kardeşler 1995'de annelerinden boşanan babaları Ercan Yılmaz'ın evi terk etmesi üzerine sokakta kaldı. O dönem devlet koruması altına alınan kız kardeşlerden N.Y., sosyal hizmetler uzmanlarına, babasının kendisine 11 yaşındayken ellerini kanepeye bağlayıp, ağzını kapatarak 6 kez zorla tecavüz ettiğini, üvey kız kardeşi Emine'yi de döverek öldürdükten sonra cesedini de tesbih makinesinin çarkıyla parçalara ayırıp çöpe attırdığını iddia etti.

Bu şok iddialar üzerine tesbihçilik yapan Ercan Yılmaz hakkında 2004'de 'Kasten üvey kızını öldürmek ve öz kızının ırzına geçmek' suçlarından dava açıldı. 16 yıl aradan sonra 20 Mart 2010'da şüphe üzerine durdurulup kimlik sorgusu yapılınca yakalanıp tutuklanan Yılmaz ile ilgili yargılandığı Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması yapıldı. Tarafların avukatlarının katıldığı duruşmada katil ve tecavüz zanlısı baba Yılmaz, son savunmasında suçlamaları yine kabul etmedi. Mahkeme Başkanının 'Emine'nin ölüsü dirisi yok. Okullarda da yok. Nasıl öldürdün?" diye sorması üzerine Yılmaz, "Kızlarım bana iftira atıyorlar. İkinci eşim Raziye Tanrıkulu evi terk etmeden 2-3 gün önce 'bu çocuğu evlatlık veririm babasına vermem' demişti. Emine'yi evlatlık verip vermediğini, nerede olduklarını da bilmiyorum. İftira yüzünden buradayım " dedi.

Son sözünde de, "Ben üvey kızımı öldürmedim, öz kızıma da tecavüz etmedim" diye konuştu. Mahkeme heyeti, Yılmaz'ı, tüm araştırmalara karşın yaşayıp yaşamadığı belirlenemeyen üvey kızı Emine Yıldırımcan'ı öldürdüğüne dair delil elde edilemediğinden oy çokluğuyla beraatine karar verirken kızı N.Y. ise 'tecavüz' suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Daha önceki duruşmalara gelen N.Y., babasının kendisine tecavüz ettiğini iddia etmişti. Annesinin, babasının dayakları yüzünden evi terk ettiğini belirten N.Y., babasının Kadirli İlçesi'nde yaşadıkları çiftliği kumarda kaybetmesi üzerine kendilerine kötü davranmaya başladığını öne sürere şunları söylemişti:

"Babam 'çok para lazım, çalışmamız gerek' diyerek beni erkeklere satmak istedi. Kabul etmeyince, sürekli dövdü.'Alıştıra alıştıra bu işi sana yaptıracağım' diyerek beni kanepeye bağlayıp tecavüz etti. Daha sonra üç kez daha tecavüz etti. Suçu amcamın üzerine attırdı. Ardından Adana'ya taşındık. Babam gayri resmi olarak bir kadınla evlendi. Onun da Emine adında 5 yaşlarında kızı vardı. Bu kız çocuğunu da dövüyordu. Annesi eve geldiğinde kız bir şey söylemek istediğinde kızı çimdikleyerek susturuyordu. Bir gün kızı yere atarak öldürdü. Daha sonra, tespih makinesinin çarkında cesedini parçalara ayırıp çantaya koymuş. Kardeşim M.Y.'ye cesedi yok etmesini söylemiş. O da bana söyledi. Birlikte ceset parçalarını bir valize koyup attık. Babam o günden sonra bir daha eve gelmedi.

6 AYLIK ÇOCUĞU OLAN EŞE ZORLA FUHUŞ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bilecik’te bir anne, kayıp başvurusu yaptığı kızının kocası tarafından fuhşa zorlandığını ortaya çıkarttı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan anne, Bilecik'in Osmangazi Mahallesi'ndeki bir evde geçen yıl T.I. (34) ile evlenen ve 6 aylık çocuğu bulunan 17 yaşındaki kızından 2 gün haber alamayınca kente geldi ve kayıp başvurusunda bulundu.

Merkeze bağlı bir köyde yakınlarının yanında kalan anne, daha sonra polisleri arayarak kayıp kızının köye geldiğini bildirdi.

İfadesine başvurulan 17 yaşındaki genç kızın, polislere, kendisine fuhuş yaptıran kocasından kaçmak için evden ayrıldığını, bir gece inşaatlarda, bir gece de köyde yaşayan yakınlarının yanında kaldığını söylediği öğrenildi.

10 LİRA İÇİN ARACILIK ETMİŞLER

Bunun üzerine gözaltına alınan koca T.I. ile 10 lira karşılığı fuhşa aracılık ettiği öne sürülen 10 lira için fuhşa aracılık etmişler

Bunun üzerine gözaltına alınan koca T.I. ile 10 lira karşılığı fuhşa aracılık ettiği öne sürülen H.O. (45) M.Ş. (49) ve B.K. (36) sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Genç kız ise 6 aylık bebeğiyle annesine teslim edildi. 

CANAVARCA HİSLE 4 GÜNLÜK BEBEĞİNİ ÖLDÜRDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde resmi nikahlı eşinden ayrı yaşadığı dönemde gayrimeşru ilişkiden olan 4 günlük bebeğini öldürdüğü iddia edilen 2 çocuk annesi kadın, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ''canavarca hisle yeni doğmuş çocuğunu kasten öldürmek'' suçundan yargılanan tutuklu sanık Sezin Sevim ile avukatı Hüseyin Acurman katıldı.

Sanık avukatı Acurman, daha önceki duruşmalardaki savunmasını tekrar ettiğini belirterek, sanığın hakkında lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep etti.

Sön sözü sorulan ve gözyaşlarına hakim olamadığı görülen sanık Sevim ise ''Ben bilerek yapmadım'' dedi.

Verilen aranın kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın suç tarihinde 4 günlük bebeğini kasten öldürdüğüne hükmederek sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Sanığın duruşmadaki davranışlarını göz önünde bulunduran heyet, cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

Mahkeme Başkanı Yusuf Çoşkun'un talimatı ile sanık Sezin Sevim, kararının okunmasının ardından annesi Melek Sevim ile duruşma salonunda bir süre görüştü. Birbirlerine sarılan anne ile kızın gözyaşlarına hakim olamadıkları, anne Sevim'in kızını sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

Cumhuriyet Savcısı Erdal Yücel'in hazırladığı iddianamede, eşinden ayrı yaşayan Sezin Sevim'in 2009 yılında iş arkadaşıyla ilişkiye girdiği ve hamile kaldığı, 1 Ocak 2010'da dünyaya gelen bebeğini ise 4 Ocak 2010 tarihinde boğazını keserek, çöp konteynerine attığı belirtiliyordu.

Bebeğin babası olduğu DNA testi ile belirlenen Emin Fidan'ın ise savcıya verdiği ifadede Sezin Sevim'le birkaç kez ilişkiye girdiğini, olaydan 3-4 ay önce Sevim'den ayrıldığını, hamile olduğundan ve doğan bebekten haberinin olmadığını öne sürdüğü öğrenildi.

 

BÖYLE VAHŞET NE GÖRÜLDÜ NE DUYULDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da aralarında husumet bulunan 22 yaşındaki Bayram Keskinoğlu'nu mezarlıkta tabancayla öldürüp daha sonra cesedini yakarak küllerini savurdukları öne sürülen 25 yaşındaki Serkan K., 22 yaşındaki Kadir Y., 21 yaşındaki Mehmet K. ve 29 yaşındaki Murat K.'yı üzerlerine sinen is kokusu ele verdi. Cinayet şüphelisi 4 kişi ile onlara yardım ve yataklık ettikleri belirtilen 7 kişi gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Olay geçen perşembe gecesi merkez Atakum İlçesi Derecik Mahallesi Derecik Mezarlığı'nda meydana geldi. İddiaya göre daha önce, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Derecik Mezarlığı'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Serkan K. ile 'adam yaralama' ve 'uyuşturucu kullanmak' suçlarından sabıkalı Bayram Keskinoğlu arasında kız meselesinden tartışma çıktı. İkili arasında husemet başlarken, Serkan K., Bayram Keskinoğlu'nu mezarlığa çağırdı. Keskinoğlu, arkadaşı Turan K.'yı da yanına alıp mezarlığa giderek konuşmaya başladı. Konuşma sırasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Bunun üzerine Bayram Keskinoğlu, Serkan K. ve yanında bulunan arkadaşları Kadir Y. ve Mehmet K.'nın üzerine tabancayla ateş etti. Açılan ateşe Serkan K. ve Mehmet K. da üzerlerindeki ruhsatsız tabancalarla karşılık verdi. Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden Bayram Keskinoğlu olay yerinde öldü.

Saldırganlar daha sonra yanlarına Murat K.'yı da alıp Serkan K.'nın kullandığı 55 BL 715 plakalı otomobilin bagajına cesedi koyarak Kavak İlçesi Yeralan Köyü'nde ıssız bir eve gitti. Bu arada öldürülen Bayram Keskinoğlu'nun ağabeyi 27 yaşındaki Ferdi Keskinoğlu, saat 03.00 sırasında polise giderek kardeşinin kaybolduğu ihbarını yaptı. İhbar üzerine polis soruşturma başlattı.

CESEDİ YAKIP KÜLLERİNİ SAVURDULAR

Şüpheliler ise ıssız evin bahçesinde topladıkları odunları ateşe verip üzerine de cesedi atarak 5 saat boyunca yaktı. Ceset yanıp tanınmaz hale geldikten sonra yanan kemikleri de sert cisimlerle ezerek toz haline getirdikten sonra ormanlık alanda ikişer metre arayla külleri savurdu.

Kayıp başvurusunun ardından olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Bayram Keskinoğlu'nun öldürüldüğü akşam yanında bulunan Turan K.'ya ulaştı . Turan K. polis ifadesinde birlikte Derecik Mezarlığı'na gittiklerini söyleyip, "Ben dışarda bekliyordum. O içeride birileriyle konuşuyordu. Birden silah sesleri duydum ve kaçtım" dedi.

İfadelerin ardından polis, dün şüphelileri tek tek yakaladı. Üzerleri halen is kokan şüpheliler, "Bayram'ı öldürüp yaktınız mı?" sorusu üzerine, cinayeti itiraf etti. İtirafın ardından olay yerine götürülen 4 şüpheli, yapılan yer göstermede olayda kullandıkları tabancaları da gömdükleri yerden çıkartarak polise teslim etti.

Etrafta cesetle ilgili araştırma yapan polis halen yanmakta olan kor alevin dışında cesetten iz bulamadı. Şüpheliler yaktıkları cesedin tozlarını ikişer metre arayla ormanlık alana attıkları yerleri gösterdi. Ancak cesetle ilgili herhangi bir maddi delil elde edilemedi. Polise ifade veren Serkan K., "Aramızda kız meselesinden husumet vardı. Olay günü konuşmak için bir oraya geldik. Tartışma kavgaya dönüşünce bize ateş etti. Benimle birlikte Mehmet K. da ateş etti. Öldürdükten sonra cesedi benim otomobilime alarak Kavak İlçesi'ndeki adrese götürüp burada 5 saat boyunca üzerine sürekli odun atarak yaktık. Yakalanmamak için külleri ikişer metre arayla ağaçların arasına savurduk" dedi. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda olaya yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen 7 kişi daha gözaltına alındı.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

ÜSKÜDAR'DA SAPIK DEHŞETİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]İstanbul Üsküdar’da, bir banka şubesine kestirmeden gitmek isteyen İ.S., bıçaklı bir sapığın saldırısına uğradı. Olay, dün saat 15.00 sıralarında, E-5 Karayolu Altunizade katılımının yanındaki ağaçlık alanda meydana geldi.

1.80 metre boylarında esmer tenli saldırgan elindeki bıçağı, İ.S.’nin boğazına dayayarak sutyenini çıkarttı. Saldırgan, İ.S.’nin korku içinde çığlık atması üzerine panikleyerek kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

SEYYAR BALONCUDAN UÇAN BALONLU SALDIRI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kaçak uçan balon imal eden ve satanlara yönelik operasyon düzenleyen zabıta ekiplerine, bir seyyar baloncu uçan balonlarıyla saldırdı

İstanbul'da Eyüp Belediyesi Zabıta ekipleri, Fahri Korutürk Caddesi'nde kaçak balon imal edip satanlara yönelik operasyon başlattı. Zabıta memurları, Korutürk Caddesi üzerinde bir seyyar satıcının elindeki balonları almak istedi. Seyyar satıcı balonları çakmakla ateşe verip, zabıta memurlarının üzerine fırlattı. Barış Keskin ve İlknur Şahin adlı zabıta memurları yanarak yaralandı.

İki yaralı zabıta memuru tedavi altına alınırken Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, "Zabıta ekiplerimiz, denetimlerini artırarak sürdürecek ve vatandaşlarımızın sağlığını, can güvenliğini tehdit eden imalathanelere, satıcılara hiçbir zaman göz açtırmayacak" dedi.

Belediye yetkilileri, kaçak işletmelerin balonlarda helyum yerine karpit gazı kullandıklarının tespit edildiğini söyleyerek, bu gazın daha ucuz ve bulunması kolay olduğunu, ancak kolay alev aldığı için tehlikeli olduğuna dikkat çekti. 

İSTANBUL'DA SOKAK ORTASINDA İNFAZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kağıthane'de yol ortasında tartıştığı 3 kişi tarafından bıçaklandığı ileri sürülen Yakup Poyraz olay yerinde hayatını kaybetti.

Poyraz'ı bıçakladığı iddia edilen 3 kişinin ise ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay saat 04.00 sıralarında Kağıthane Gültepe Mahallesi Galataderesi Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Yakup Poyraz, henüz bilinmeyen bir nedenle cadde üzerinde 3 kişi ile tartışmaya başladı.

Bir süre sonra tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Poyraz, kimliği belirsiz kişiler tarafından bıçaklandı. Olaydan kısa süre sonra, bölgede devriye görevi yapan polis ekipleri yol üzerinde yerde yatan Poyraz'ı görerek durdu. Olayı sağlık ekiplerine bildiren polisler, yaralı şahsın yanında bulunan 2 kişiyi ifadelerine başvurmak üzere Gültepe Polis Merkezi'ne götürdü. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yerde yaralı halde yatan Yakup Poyraz'a yaklaşık 30 dakika kalp masajı yaptı. Ancak Poyraz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Poyraz'ın cesedi, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, olayın ardından ara sokaklara kaçtıkları belirtilen 3 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.