BIST 9.771
DOLAR 34,01
EURO 37,75
ALTIN 2.732,08

İzmir yangınının çok özel görüntüleri

İzmir yangınının çok özel görüntüleri

Abd'nin hbo kanalında yayınlanan "the pacific" adlı dizi, yayına girdiğinden bu yana büyük sükse yaptı ve rating listelerinde üst sıralarda yer aldı. 200 milyon doları aşan bütçeli dizinin, yayınlanan üçüncü bölümünde geçen bir diyalogda türklerin yunan işgali sırasında izmir'i yakıp yıktıkları...

İzmir yangınının çok özel görüntüleri

ABD'nin HBO kanalında yayınlanan "The Pacific" adlı dizi, yayına girdiğinden bu yana büyük sükse yaptı ve rating listelerinde üst sıralarda yer aldı. 200 milyon doları aşan bütçeli dizinin, yayınlanan üçüncü bölümünde geçen bir diyalogda Türklerin Yunan işgali sırasında İzmir'i yakıp yıktıkları gibi asılsız suçlamalara yer verildi.

İzmir yangınının çok özel görüntüleri

CNBC-e ekranları aracılığıyla Türkiye'de de yayınlanan ünlü yönetmen Steven Spielberg ve yıldız oyuncu Tom Hanks'in ortak yapımı "The Pacific" isimli dizide, İzmir'in Yunan işgalinden kurtarılması sırasında Türkler'in İzmir'i yakıp yıktığı ve Yunan ailelerin canlarını zor kurtardığı iddiaları yer aldı.

İzmir yangınının çok özel görüntüleri

Suçlamalar, Yunanistan'dan kaçarak Avustralya'nın Melbourne kentine yerleşen Yunanlı bir ailenin hikayesini anlatmasında yer aldı. Ailenin Avustralya'ya geliş hikayesini anlatan anne, 1922 yılında İzmir'in üç yıl süren Yunan işgalinden kurtuluşu sırasında Türklerin kenti yakıp yıktığını ve kendilerinin de ancak kaçarak canlarını kurtardıklarını söyledi.