09 Şubat 2012, Perşembe

Piyasalar
IMKB : 61.178  
Dolar : 1,7475  
Euro : 2,3135  
Altın : 651,53  

İstanbul

 

Ankara

 

Amasya

 
BaşlatDurdur
Hamas'tan iyi niyet gösterisi

Hamas'tan iyi niyet gösterisi

18 Şubat 2010 Perşembe 21:11
Gazze Şeridi'ni denetimi altında tutan Hamas, iyi niyet gösterisi olarak rakibi El Fetih grubu üyesi bir grup mahkumu serbest bıraktı.
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşGoogle'da PaylaşYahoo'da Paylaş
Bu haberi paylaş
BUGÜN VE HERGÜN DOYA DOYA SPOROKUSporOku
 

Gazze Şeridi'ni denetimi altında tutan Hamas, iyi niyet gösterisi olarak rakibi El Fetih grubu üyesi 22 mahkumu serbest bıraktı.

Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas hükümetinin İçişleri Bakanı Ehab Hüseyin, serbest bırakılan kişilerin güvenlik ve diğer bazı suçlar nedeniyle cezaevinde olduklarını söyledi.

El Fetih'in Gazze Şeridi'ndeki lideri Faysal Ebu Salih de serbest bırakılma haberini doğruladı, ancak mahkumların siyasi gerekçelerle cezaevinde olduklarını kaydetti.

Hamas ile El Fetih arasındaki ilişkiler, Hamas'ın 2007 yılında Gazze'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a bağlı güçleri etkisiz hale getirip kontrolü ele geçirmesinden sonra kopmuştu.

El Fetih ise Batı Şeria'yı kontrol ediyor.

Hamas ile El Fetih'in uzlaşması için yapılan görüşmeler başarısız olmuştu.

Hamas, ay başında bir El Fetih yetkilisinin Gazze'yi ziyaret etmesinden sonra güvenin yeniden tesis edilmesine yardımcı olmak amacıyla mahkumların serbest bırakıldığını belirtiyor.

Facebook'ta Paylaş
 
Bu elma her derde deva!
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
 
 
 
 
 
 
09 Şubat 2012 Perşembe 00:02
08 Şubat 2012 Çarşamba 20:52
 
GeriYukarı
Yükleniyor...
× Facebook'ta -