04 Şubat 2012, Cumartesi

Piyasalar
IMKB : 60.148  
Dolar : 1,7505  
Euro : 2,2980  
Altın : 652,88  

İstanbul

 

Ankara

 

Ağrı
-8°

 
BaşlatDurdur
Deniz Baykal kaset iddiasına ne dedi?

Deniz Baykal kaset iddiasına ne dedi?

04 Temmuz 2010 Pazar 00:05
CHP eski Genel Başkanı Baykal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sınır ziyaretlerini ve erken seçimi değerlendirdi;
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşGoogle'da PaylaşYahoo'da Paylaş
Bu haberi paylaş
BUGÜN VE HERGÜN DOYA DOYA SPOROKUSporOku
 



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sınır bölgelerine yaptıkları ziyaretlerle ilgili soru üzerine Baykal, şöyle konuştu:

"Doğaldır. Toplum, terörle mücadelenin sahiplenildiğini görmek, siyasetçilerin de destek verdiğini bilmek ister. Bu bir ihtiyaçtır ve o ihtiyacı siyasetçiler yansıtır. İktidar, muhalefet. Önemli olan Türkiye’nin terörle mücadele iradesini güçlendirme görevi. Bu sorumluluğu yerine getiriyorsa yapılan iş çok yerindedir. Bunu günlük siyasi sürtüşme konusu yapmak doğru değildir. Kim yapıyorsa doğru yapıyordur. Uzun bir süreden beri Türk Silahlı Kuvvetlerinin moralini yeterince bozduk zaten... Bunun anlaşılmış olduğunu umut ediyorum artık. Terörle mücadeleye sahip çıkılması, destek verilmesi ulusal bir görevdir. Bizim Genel Başkan da o doğrultuda gitti. Çok doğru, çok yerinde."

1993’te yılbaşı gecesini Hakkari’deki Üzümlü karakolunda geçirdiklerini ve oradaki taburda bulunan tüm askerlere kol saati hediye ettiklerini belirten Baykal, "Buradaki amacımız da orada mücadele edenlerin yalnız olmadığını,Türkiye adına mücadele ettiklerini bildiğimizi onların da görmelerini sağlamak, manevi destek vermektir. Bu nitelikte belki ilk ziyaret odur. Zaman zaman böyle olaylara ihtiyaç var. Doğrudur, yerindedir" dedi.

ERKEN SEÇİM

Baykal, "Erken seçim olur mu?" sorusunu, "Ben beklemiyorum. Zaten seçime 1 yıldan az süre kaldı. Haziranda seçim olması doğaldır. Anayasal tarih 18 Temmuz. En geç bir yıl 2 hafta sonra Türkiye seçimi yapmak zorunda" diye yanıtladı.

Temmuz ayının sıcak olması nedeniyle seçimin Haziran ayına alınabileceğini belirten Baykal, "Haziranda yapacaksak bir yılın altında süre kalmış. 11 ay sonra seçim var demek. 2-3 ay önce adaylıklar falan 8-9 ay sonra işi gücü bırakıp seçime gideceğiz" diye konuştu.

"Referandum sonucu erken seçim bekliyor musunuz?" sorusu üzerine de Baykal, "Sanmıyorum. Milleti referanduma götürmüşsün, anlamsız şekilde oradan çıkıp birkaç hafta sonra hadi bir daha seçim... Bu kararı kim alırsa çok pişman olabilir" dedi.

TAYİN NOKTASI...

Seçim çalışmalarını Antalya’dan yürüteceğini belirten Baykal, partinin vereceği görev doğrultusunda üzerine düşeni yapacağını kaydetti.

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gezisinde gözlerimiz sizi aradı. Kemal beyle miting programı var mı?" sorusu üzerine Baykal, "Sayın genel başkan böyle bir tercih ifade ederse elbette olur. Mesele olmaz. ’Şunu yaparım’, ’bunu yapmam’ diye bir tercihim olmaz. Ne gerekiyorsa onu yaparım, neyin gerektiğini tayin etme noktasında artık ben değil partinin yetkili organları onu tayin eder, bir görev verir, o görevi yaparız. O konuda bir çekince yok" dedi.

KASET İDDİASINA NE DEDİ?

Bir gazetecinin, "Kaset skandalıyla ilgili bugün çıkan bir haberde kasetin 3 yıldır AK Parti’nin elinde olduğu ileri sürülüyor" sözleri üzerine Baykal, "Bunlar boş laflar. O konuda söylenecek her şey söylendi" yanıtını verdi.

Antalya’daki CHP’li belediye başkanlarının çalışmalarıyla ilgili soru üzerine Baykal, belediye başkanlarının güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Belediye başkanlarının aralarındaki ilişkilerle ilgili tereddütler yaratılmaya çalıştığını ancak bunun bir temeli olmadığını ifade eden Baykal, "Her gelişimde arkadaşlarımı bir arada konuşarak, konuları değerlendirerek ortak bir dayanışma içine girmelerini sağlamaya çalışıyorum. Ve öyle olduklarını da görüyorum.

İlişkileri gayet iyi gelişiyor. Tek üstünde durulan konu o. Yoksa verdikler hizmet, yaptıkları çalışmalar Antalya’nın kimliğine çok yakışan derli toplu işler" dedi.

Antalya’nın belediyecilikte sosyal demokrat bir marka haline geldiğiniiddia eden Baykal, bu başarının önümüzdeki genel seçime yansıyacağını söyledi

« geri1·2ileri »
Facebook'ta Paylaş
 
Bu elma her derde deva!
Bu haber toplam 140224 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (10) adet yorum eklenmiştir.
demokrat met
04 Temmuz 2010 Pazar 09:25
BİLGE TÜRK CİNDORUK..gercek atatürkçüler gercek milliyetciler gercek mütedeyınler ne mutlu türküm diyenlere
*işte oy vereceginiz parti demokrat parti kırat
*işte baabtürk demirel,
*chp artık büyük türk atatürk partisi degil o artık c hp milli sef inönü cizgisindew alevi kürt kardeş başkanlığında
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Aral__B
04 Temmuz 2010 Pazar 05:24
Kreuzberg'de Dunyadan habersiz yasayipta kendilerini Avrupada sananlarin buyuk yanilgasi DIN Baskisi altinda kalmalaridir!....
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Nin Karak
04 Temmuz 2010 Pazar 03:42
Ne dedi?..... Hadi Bakalim Dinciler?... Ne dedi?........ BAYKAL Turk Siyasetinde bir BILGE kisidir... Egitim ve Birikimine TUM dinciler, AKP denge getiremez!...........
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
GeriYukarı
Yükleniyor...
× Facebook'ta -