07 Şubat 2012, Salı

Piyasalar
IMKB : 60.675  
Dolar : 1,7615  
Euro : 2,3015  
Altın : 648,95  

İstanbul

 

Ankara

 
BaşlatDurdur
Kardelen kart unutuldu mu?

Kardelen kart unutuldu mu?

05 Ağustos 2010 Perşembe 10:54
Erzurum’da toplu taşımada 2007 yılı Aralık ayında uygulamaya geçilen Kardelen kart uygulamasında istenilen hedefe ulaşılamadı.
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşGoogle'da PaylaşYahoo'da Paylaş
Bu haberi paylaş
BU ELMA HER DERDE DEVAElmaElma
 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşıma standart getirmek amacıyla 2007 yılı sonlarında uygulamaya koyulan ve 3 ay içerisinde yaygınlaşması hedeflenin Kardelen kart uygulamasında bugüne kadar 85 bin kart düzenlenmesine rağmen bu kartlardan sadece 18-20 bininin kullanılabilir olduğu bildirildi.

Uygulama ile toplu ulaşımda havuz sistemine geçilmesi planlanırken, geçen 3 yıl içerisinde uygulamada mesafe alınamaması büyük bir belirsizliğe neden oldu.

Toplu Ulaşımı sağlayan derneklerin tekelleşmek adına elektronik sisteme geçişi engellediğini öne süren yetkililer, uygulama ile toplu ulaşım araçlarının neden olduğu trafik keşmekeşliğinin de önlenebileceğini belirtiyorlar. Vatandaşların kart kullanımını önlemek için toplu taşım araçlarının belediyenin ücret tarifesini uygulamadıklarını kaydeden yetkililer, “kendi insiyatiflerini ve keyfiyetlerini devam ettirmek için elektronik sisteme geçişi sekteye uğrattıklarını” dile getirdiler.

Uygulamanın tam olarak yürürlüğe girmesiyle il genelinde akıllı durak sistemine geçileceğini ve bu sisteminde yolcumlar için büyük bir kolaylık sağlayacağını anlatan yetkililer, kaldırılması gereken muavin uygulamasının devam ettiğini, ve toplu taşıma ilgili şikayetlerin her geçen gün biraz daha arttığını söylediler.

Facebook'ta Paylaş
 
Bu elma her derde deva!
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
 
 
 
 
 
 
 
GeriYukarı
Yükleniyor...
× Facebook'ta -