BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50

Devrim yaşayan kadınlar

Ayakları üzerinde durmaya çalışan arayış içinde dul orta yaş kadınlar.

Devrim yaşayan kadınlar
Çoktandır şahit olduğum bir gerçeği etrafımda paylaştığımda şok geçiren gözlerde muhalefetten sıkıldım doğrusu.
Bu günlerde o kadar çok boşanmış ayrı yaşayan kadın var ki, boşanmanın özgürlük olduğu yalanıyla yaşayan,
Eski kocalarına duydukları nefretin tasvirleriyle dolu başaramadıkları hayat maratonu. anlayışsızdı, geri zekâlı sözleriyle başlayan, tanrım dayanamıyordum sözleriyle devam eden kusmuklu geçmişin özeti.
Sonra ne yapıyorsun şimdi iş güç ne alem de boşandın madem buldun mu özlemini duyduğun yaşanmışlık özellerini diye sorduğumda, evet cevabı geldi her seferinde, kimse pişman değildi bitirilen yeminleri. Hepsi sanki hiç sevmemiş hiç güzel günleri olmamışçasına sili vermişti bir kalemde aşka dair yeminlerini
Bir çoğu kör kütük aşık tı, bilerek isteyerek hatta hiş kimsenin etkisi baskısı altında kalmadan evlenmişlerdi özlemini kurdukları yuva için.
Sonra, yaşın etkisi mi yoksa zamanın durması mı bilinmez, doyurmaz oldu adı aşk olan kazanın dibini.
30 lu yaşlar derler ya kadının devrimi. Temeli sağlam olmayan ilişkilerde deprem etkisi yarattı birden. Boşanan, ayrılan, parçalanan aileler sıra sıra herkes kendi penceresinde son derece haklı
Bir defa geldikleri hayatta tercihle karşı karşıya kaldılar, ben mi başkalarımı?
Tabi ağır basan ben çıkıyordu.
Sonuç sıkıntılı boşanma süreçleri, eşlerde hasar yok kaybeden yıpranan körpe bedenler çocuk ruhlar.
Ayakları üzerinde durmaya çalışan arayış içinde dul orta yaş kadınlar.
Sonra hepsinin bir aşkı çıkıyor otuzundan sonra unutamadıkları bir aşk, eninde sonunda kaybedenlerin yaşadıkları ruhsal erozyonla karışık terkedilmişliğin yarattığı bencil duyguların aşk a benzetilen yansıması.
Çok sevdiklerini söylerler hatta en çok sevdikleridir.
Merak ettim sordum kadınlara kendilerini genç hissettiren genç adamları
Boşanınca kimleri tercih ettiniz ki bir iki sene içinde harcadınız zamanınızı ve hayalini kurduğunuz anları.
Hepsinin ortak cevabı, ben hiç istemedim çok koştu peşimden le başlayan bir sürü ben istemem yan cep hikâyelerini. Bütün erkekler onlardan yaşça küçüktü bazen gerçekten çok küçüklerdi, kadın 40 na dayanmış erkek 25 inde bilemedin 30 unda.
Bu madalyonun sadece kadın tarafındaki yüzü, birde erkeklerin tercihindeki mantığa bakmak lazım.
Erkek kolay gördüğü cinsel arzu makinesine duygusal bakamıyordu, kendi aklınca o sadece olgun sorunsuz düşündüğü dul kadındır,üstelik onların başka sevgilileri de vardır.yaşlı partneri sadece kalabalıklaştırılmış aşk yaşantılarında küçük bir ayrıntıdır.Hiç bir zaman evlenmeyecek koşulsuz bir gün bitecek bir ilişkidir.Tabi kadının sağlam bir kesesi yoksa.Gerçekten seven ve mutlu sonlar var mı dır diye sorarsanız nadiren de olsa vardır ama ben hiç görmedim doğrusu.
Kısacası boşanan kadınların kendinden küçük arkadaş seçiminin kendi yalanına inanan yalancılıktan farkı yok, genç erkekle beraber olmanın onlara gençlik vermeyeceğini kavramaları tepe üstü çakıldıklarında anlıyorlar ama nafile. Plak hep dönüyor.
Kadınların çoğu çocuklu ve en yakınından en uzağına öyle normaldir ki yaşanan dram, ulu orta yaşanıyor en normalinden, dudak büken cahil, örümcek kafalı,
Bu yazıyı yazıp yazmamak arasında gidip gelirken ne kadar sıkıldığımı düşündüm benim halim ne olacak? Bitti bu sefer gerçekten bitti diyen bağımlı kadınlardan.
Sonuç: Benciller yalnız ölmeye mahkûmdur.