09 Şubat 2012, Perşembe

Piyasalar
IMKB : 61.412  
Dolar : 1,7595  
Euro : 2,3335  
Altın : 654,11  

İstanbul

 

Ankara

 

Ağrı
-2°

 
BaşlatDurdur
CHP'li Sevigen bombayı patlattı

CHP'li Sevigen bombayı patlattı

17 Mart 2010 Çarşamba 16:15
Eşcinsellerle ilgili tartışmalara katılan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in açıklamaları çok konuşulacak.
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşGoogle'da PaylaşYahoo'da Paylaş
Bu haberi paylaş
BUGÜN VE HERGÜN DOYA DOYA SPOROKUSporOku
 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, eşcinselliğin bir hastalık olmadığını söyledi ve bombayı patlattı: "Gerekirse eşcinseller Genelkurmay Başkanı bile olabilmeli.."

Sevigen, TBMM'deki makamında bir grup eşcinseli kabul etti. Ziyaretin ardından eşcinsellerle basın toplantısı düzenleyen Sevigen, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın eşcinsellere yönelik sözlerini eleştirdi. Başbakan'ın maaşı dahil, içinde eşcinsellerin de bulunduğu vatandaşların vergileriyle ödendiğini söyleyen Sevigen, bundan dolayı kimsenin ayrımcılığa tabi tutulamayacağını ifade etti.

Sevigen, bu tutumun eşcinsellere yönelik toplumda nefret oluşturduğunu, geçmişte cinayetlere varan birçok olayın yaşandığını iddia etti. Sevigen, eşcinselliğin bir hastalık olmadığını öne sürerken, 'Güneş'i Gördüm' filmini hatırlattı.

Sevigen'i ziyaret eden travestiler kendilerine açılımın konuşulduğu bir dönemde kendilerine yönelik yapılan açıklamalardan rahatsız olduklarını dile getirdi. Eşcinselliğin bir hastalık olmadığını belirten eşcinseller, "Bazen ağızlardan çıkan her kelime, arkadaşlarımızın öldürülmesi, ayrımcılığa maruz kalmalarına hatta iş verilmeme gibi sorunlarla sonuçlanıyor. Eşcinsellik bir hastalık değil, temel bir insan hakkıdır." şeklinde konuştu.

GENELKURMAY EŞCİNSELLERİ ASKERİ OKULLARA ALMIYOR

Bu arada CHP'li Sevigen, Genelkurmay'ın askeri okullara eşcinselleri almadığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın da eşcinselliği bir hastalık olarak değerlendirdiği yönündeki bir soru üzerine, "Genelkurmay Başkanı da söylese, bakan da söylese benim için söyleyen fark etmiyor. Bunun bir hastalık olmadığını üstüne basa basa anlatmaya çalışıyoruz. Bunu uzmanlar, doktorlar, bilim adamları söylüyor." dedi.

'Bir eşcinsel kuvvet komutanı olabilir mi sizce?' sorusuna Sevigen, "Bu bir hastalık değil. Niye olmasın. Olabilir tabi." cevabını verdi.

Facebook'ta Paylaş
 
Bu elma her derde deva!
Haber Kaynağı:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (36) adet yorum eklenmiştir.
unalbey
18 Mart 2010 Perşembe 12:07
Dusunebiliyormusunuz bir suru sira halinde giden askerin onunde kivirtarak giden bir komutan. O takimda ne sira kalir ne namus..
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Börte Kağan
18 Mart 2010 Perşembe 01:17
Değerli Yorumcumuz, Her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte;hakaret,küfür,aşağılama vb.içeren,toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz.Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler,ilginize teşekkür ederiz. Saygılarımızla
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
baytusunami
18 Mart 2010 Perşembe 00:30
Ya söylenen söz vardır niyete göre değişir.şimdi bakan bir şey sölemiş.arkasından herkes kendi düşüncesine göre sallamış.Ne demiş bakan eş cinsellik bir hastalıktır.Bu insanların sağlığa bakış açısına göre değişir.bunu ayrımcılık olarak algılamak bi kere en başta maksatlı.Sapıklık da bir hastalık.ya devir öle bir devir ki çamur at izi kalsın.geride ne fırtına koparsa kopsun kimin umurunda ki.Bazı şeyleri artık görüyoruz.
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
 
 
 
 
 
 
 
GeriYukarı
Yükleniyor...
× Facebook'ta -