BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP kongresinde büyük kavga

CHP kongresinde kavga çıktı, milletvekili ile partili birbirine saldırdı. İşte o kavga;

Abone ol

Antalya'da CHP'liler arasında kavga çıktı, pet şişeler havada uçuştu. Kavgayı çıkaran ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, büyük ağabey dediği Baykal'a yönelik sözleri oldu. Akaydın, kendisine aylardır parti teşkilatı tarafından zorluk çıkarıldığını iddia edince CHP'li Milletvekili Yıldıray Sapan ile karşı karşıya geldi. Partileler araya girmese neredeyse yumruk yumruğa kavga çıkacaktı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, partisinin il yönetimi ve CHP'li belediye başkanlarından sonra milletvekilleri ile de ipleri kopardı. Başkan Akaydın, Antalya'nın Aksu ilçesi kongresine katıldı, kongrenin yapıldığı düğün salonunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile eski genel başkan Deniz Baykal'ın fotoğraflarının bulunması üzerine rahatsızlığını dile getirdi. "Burada İsmet İnönü ile Bülent Ecevit'in de resimleri olmalıydı" diyen Akaydın, üç senedir ağzını açmadığını ancak kendisi hakkında herkesin konuştuğunu söyledi. Akaydın, partinin abiden geçilmediğini iddia etti.

"BANA BASKI UYGULADILAR"

Üniversiteden geldiği için politikadan anlamıyor diyerek kendisine "çaylak" muamelesi yapıldığını söyleyen Akaydın, kendisine işkence yapıldığını, baskı uygulandığını iddia etti. Yapılanlara rağmen bugüne kadar sesini çıkarmadığını ancak artık mızrağın çuvala sığmadığını söyleyen Akaydın, kendisine her türlü saygısızlığın yapıldığını anlattı. Gerginliği ise Akaydın'ın CHP'li Milletvekili Yıldıray Sapan'ın "Hoca konjöktürel provokatönlük yapıyor" sözleriyle ilgili  "manasını biliyor mu bilmiyorum" sözleri çıkardı.

SAPAN, AKAYDIN'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Bu söz üzerine İl Başkanı Özer Ülken, Antalya milletvekillerinden Osman Kaptan ve Arif Bulut ile birlikte oturduğu masadan kalkan Sapan, 'Öğretsene' diyerek Akaydın'ın üzerine yürüdü. Bunun üzerine Akaydın taraftarı grup da Yıldıray Sapan'ın üzerine yürüdü. Akaydın'ın belediye çalışanları Sapan'a 'Şerefsiz' diyerek hakaret etti. Divan başkanı Tuncay Ercenk, partilileri saygılı ve de sakin olmaya davet etti. Çıkan arbedenin kavgaya dönüşme ihtimali üzerine toplantıya 5 dakika ara verildi. Aksulu CHP delegeleri, iki tarafın arasına girip kavgayı önledi. Akaydın gerginlik sonrası tekrar söz aldığında Sapan'ı işare ederek, "üstünde çok hakkım ve emeğim olan bir partili tarafından dövülmek üzere olmam beni çok üzmüştür" diyerek tepki gösterdi.
TEPEDEN BAKIŞ BİZE YAKIŞMIYOR

Akaydın, konuşmasını tamamladıktan sonra beraberindekilerle birlikte kongreyi terk etti. Bunun üzerine Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, mikrofonu eline alıp, "Gitmek yok öyle. Dinleyeceksiniz" diye konuştu. Ancak Akaydın, Sapan'ı dikkate almayıp salonu terk etti. Mustafa Akaydın'a acemi siyasetçi diye hitap eden Yıldıray Sapan, Aksu ilçe kongresinden önce Döşemealtı kongresine katıldıklarını hatırlattı.

"YAŞANAN SU ŞİŞELİ KAVGAYI ANLATTI" 

Akaydın'ın belediyede işe aldığı kişilerin yakınlarının kendisine Döşemealtı kongresinde küfrettiğini savunan Sapan, çocuğu 25 gün önce işe alınan birinin yakınının da konuşturmamak için üzerine şişe attığını söyledi. Akaydın'ın kongrenin yapıldığı salonda oturuş biçimini de eleştiren Sapan, CHP'li bir belediye başkanının milletin karşısında böyle oturamayacağını söyledi. Sapan, bu partinin kurucu başkanının Deniz Baykal olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Biraz önce benimli ilgili 'acaba konjöktürel provokatörlüğün anlamını biliyor mu' dedi. Bu var ya bu. Kibir var ya. Kendini beğenmişlik var ya. Bu insanlara tepeden bakış var ya. Bu bizim partimize yakışmıyor. Partimizin belediye başkanına yakışmıyor.