BIST 9.748
DOLAR 34,19
EURO 38,19
ALTIN 2.921,99
HABER /  GÜNCEL

Çatışma alanı dehşete düşürdü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında 13 askerin şehit edildiği bölgeden canlı yayın yapılınca yürekler burkuldu

Abone ol

13 askerin şehit olduğu Silvan kırsalındaki çatışma alanı görüntülendi. Bölgeye giden sivil toplum örgütü temsilcileri ve köylüler, tuzaklanmış el bombası buldu.

Çatışma bölgesinde bulunan ekmek parçaları, asker kumanyaları, şehitlerin yanmış giysileri ile yüzlerce boş mermi kovanı, çatışmanın boyutunu gözler önüne serdi.

Baskına uğrayan timde yer alan uzman çavuş saldırı anını anlattı. Ayrıntılar için tıklayın

Çok sayıda mermi çekirdeği bulundu. Her mevzide roketatar darbesi saptandı. 35 kiloluk sırt çantalarından geriye metal çerçeveleri kaldı. 

YANMIŞ EKMEKLER VE YARIDA KALMIŞ KONSERVE KUTULARI

Diyarbakır'da aralarında İHD, Mazlum Der, Diyarbakır Barosu il sendika temsilcilerinin de bulunduğu bir grup sivil toplum örgütü mensubu, 13 askerin şehit olduğu Dolapdere Köyü yakınlarındaki tepeye gitti. Köy meydanında köylüleri dinleyen heyet üyeleri, da

Teröristlerin saldırıdan 40 dakika önce telsizden şu anonsu geçti. . Ayrıntılar için tıklayın

ha sonra çatışmanın olduğu bölgeye gitti. Köye 10 dakikalık yürüyüş mesafesi uzaklıktaki çatışma bölgesi ilk kez görüntülendi. Meşe ağaçları arasında askerin konuşlandığı mevziler ile çevresini saran otların tamamen yandığı görüldü.

SIRT ÇANTALARININ DEMİR AKSAMI, YANMIŞ ÜNİFORMALAR

Uçaksavar mermileri ile yüzlerce boş kovanlar dikkat çekerken, mevzilerin bulunslu.jpgduğu tepenin hemen önündeki kayalıkların arasında, askerlerin yanan sırt çantalarının bez parçaları ve demir aksamı dikkati çekti. Aralarında yaklaşık 30 metre mesafe bulunan çatışmada askerlerin kullandığı mevzilerin bulunduğu tepede, şehit askerlere ait yanmış askeri üniformalar, kumanyalar göze çarptı. Şiddetli bir çatışmanın yaşandığı anlaşılan tepe ve çevresinde geniş bir alanın yandığı görüldü.

TUZAKLANMIŞ BOMBA

Mevzilerde gezen heyet üyeleri ve köylüler, patlamayan mermi buldu. Kuru otların içine tuzaklanmış patlamamış bir el bombası dikkati çekti. Çevredeki köylerden çok sayıda kişi de çatışma bölgesine gelip gezdi.

SALDIRININ ARDINDAN CEVABI ARANAN SORULAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

13 Mehmetçiğin şehit düştüğü saldırı, bazı soruları da beraberinde getirdi. İşte gazetelerin sayfalarına taşıdığı cevap bekleyen sorulardan bazıları:

- İki asker ve bir sağlık memurunun kaçırılması olayının üzerinden beş gün geçti. Bu süre içerisinde Heron'lar bölge üzerinde uçuş yapıyor muydu? Heron'lar kaçırma olayı ile ilgili görüntü aldı mı?

- 13 askerin şehit olduğu yerde Heron'lar nerede görevlendirilmişti?

- PKK'lı grubun en az 30 kişi olduğu düşünüldüğünde, Heron'lara rağmen bu kadar kalabalık bir grup nereden sızma yaptı?


- Terörist grup hakkında herhangi bir istihbarat alınmadı mı? Alındı ise neden değerlendirilmedi?

- Dönüş esnasında olan birliğin mola vereceği yerler önceden mi belirlenmişti? Örgüt, geri dönüş yolunda olan askeri birliğin geçiş güzergahlarını biliyor muydu?

- Özel Harekat birliklerinin gitmesi gereken arama tarama operasyonuna neden geri emniyeti sağlamakla görevli olan askeri birlik görevlendirildi?

- Çatışma kaç saat sürdü? Birliğe ilk yardım ne zaman ve hangi askeri birlik tarafından ulaştırıldı?