09 Şubat 2012, Perşembe

Piyasalar
IMKB : 61.412  
Dolar : 1,7595  
Euro : 2,3335  
Altın : 654,11  

İstanbul

 

Ankara

 

Ağrı
-2°

 
BaşlatDurdur
Başörtülü öğrenciye indirim yok

Başörtülü öğrenciye indirim yok

12 Mart 2010 Cuma 03:40
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, başörtüsü yasağını genişleten bir uygulamaya imza attı.
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşGoogle'da PaylaşYahoo'da Paylaş
Bu haberi paylaş
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN YAZARLARIGazeteoku
 

CHP, kılık-kıyafet konusunda çelişkili bir tutum sergiliyor. CHP'li kadınlar hilafetin kaldırılış yıldönümünü Mersin'de çarşaf yırtarak kutlamış, bunun üzerine genel başkanları Deniz Baykal bu tavrı eleştirmişti.

Baykal, hafta sonu Malatya il kongresinde yaptığı konuşmada "CHP'lilerin, hiç kimsenin giyim-kuşamına müdahale hakkı yoktur. Herkes inancında, giyiminde özgürdür." diyerek kılık-kıyafet özgürlüğüne dikkat çekmişti.

Ancak CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, başörtüsü yasağını genişleten bir uygulamaya imza attı. Belediye otobüslerinden indirimli yararlanmayı sağlayan öğrenci ve öğretmen kartlarına başörtülü fotoğraf verenlerin başvurusu kabul edilmiyor.

Bir süre önce Kütahya'dan İzmir'e taşınan Açıköğretim Lisesi 11. sınıf öğrencisi Zeynep Akçakaya, kişiye özel elektronik öğrenci kartı almak için ESHOT Genel Müdürlüğü'ne internet üzerinden başvurdu. Akçakaya'ya e-postayla gelen cevap, "Fotoğrafınız uygun olmadığından kart basılamadı." oldu. Bunun üzerine ESHOT'u telefonla arayan Akçakaya, fotoğrafının 'kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun olmadığı' cevabını aldı.

Daha önce yaşadığı şehirde böyle bir uygulama ile karşılaşmadığını aktaran Zeynep Akçakaya, tepkisini "Halkın vergisiyle alınan otobüslerde, başörtülü-başörtüsüz ayrımı yapılıyor." sözleriyle dile getiriyor. Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Büşra Şahin de İzmir Belediyesi'nin mağdur ettiği öğrencilerden. Okulunun bulunduğu Manisa'da öğrenci kartı alırken başörtüsüyle ilgili sıkıntı yaşamadığını dile getiren Şahin, "Biz bu kartı okulda değil, sokakta kullanacağız. Başka öğrenciler otobüslere indirimli binerken biz başörtülü olduğumuz için tam bilet kullanmak zorundayız." diyor.

İzmir Belediyesi ise başörtülülere indirimli kart verilmemesinin sebebini okullardaki kılık kıyafet yönetmeliklerine bağladı. Uygulamanın daha önceki yıllarda da olduğu savunuldu. Ancak ESHOT'un internet sitesinde yer alan başvuru şartları arasında, başörtüsüz fotoğraf yer almıyor. Kart alacaklardan son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf isteniyor. (ZAMAN)

Facebook'ta Paylaş
 
Bu elma her derde deva!
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (63) adet yorum eklenmiştir.
mrtxp
12 Mart 2010 Cuma 21:13
akp nin ne oldugu zaten belli. abd ye göbeginden baglı..
vatanı satanda, ekonomiyi bitiren de ikdifdardır sorumluluğunu almalıdır. asıl konu ve gündem budur. böyle siyasi tavırlarla, saptırmalar ve gündem değiştirmelerle oy alma işi bitmiştir.
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
akpanter
12 Mart 2010 Cuma 21:08
Değerli Yorumcumuz, Her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte;hakaret,küfür,aşağılama vb.içeren,toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz.Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler,ilginize teşekkür ederiz. Saygılarımızla
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Crystal
12 Mart 2010 Cuma 18:14
Secimi beklesinler... Secime yakin kartlari kesin basilir nasilsa...
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
 
 
 
 
 
 
 
GeriYukarı
Yükleniyor...
× Facebook'ta -