BIST 9.577
DOLAR 34,02
EURO 37,86
ALTIN 2.821,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Bağış dizi yıldızı oluyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış dizi yıldızı oluyor. İşte Bakan Bağış'ın oynayacağı dizi ve kanalı.

Abone ol

Mankenlerin, sanatçıların ardından siyasiler de dizi furyası içine girdi. Şimdi başrolde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış var. Bağış, TRT'de yayınlanacak olan 'Avrupa Avrupa' isimli dizide rol alacak. 

Bağış, bugün bazı gazetelerde 'Avrupa Avrupa' adlı dizide rol alacağına ilişkin çıkan haberlerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Türkiye'nin AB standartlarında bir ülke olması için, kendi demokratikleşme sürecini hızlandırması için, reformlarını, çağdaşlaşma sürecini, daha temiz havayı teneffüs etme, daha sağlıklı gıdayı tüketebilmesi için atılacak her adımı desteklediklerini belirterek, 'Bütün bakanlıklarımız artık AB ile ilgili müsteşar yardımcılarımız görevinin başında. 81 ilimizde AB'den sorumlu vali yardımcılarımız görevinin başında. Artık AB süreci sadece Türkiye'deki bir takım elitlerin ya da 5 yıldızlı otellerin toplantı salonlarında konuşulan bir konu değil. Artık köy muhtarlıklarımızın bile AB katkılarıyla AB fonlarıyla yaptıkları alt yapı projeleri var' dedi.

Bu süreci destekleyen her türlü iletişimi desteklediklerini dile getiren Bağış, şunları kaydetti:

'Türkiye'nin AB sürecini konu alan, Türkiye'nin AB üyesi bir ülke olarak nasıl bir ülke olacağını anlatmaya çalışan, biraz da buna esprilerle halkımızın keyifli bir şekildi izlemesine vesile olacak bir dizinin içerisinde Türkiye'nin AB'ye üye oluş anını benim ağzımdan duyurmak istediklerini söyleşince ben de 'Türkiye'nin demokratikleşme sürecine destek vereceğine inandığım projeye memnuniyetle destek veririm' dedim. Avrupa Avrupa dizisi, Avrupa Birliği sürecini esprili, sempatik bir şekilde anlatarak milletimizi bu sürece ortak eden değerli bir platform. Ben de hiç düşünmeden 'Evet' dedim. Senaryoda Türkiye'nin AB üyesi olduğunu ilan etmek gibi bir rol verilmiş. İnşallah dizi ekibini fazla yormadan, çekimleri uzatmadan bu rolü yerine getirebilirim. İnşallah güzel keyifli bir dizi olur.