BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Başkent'e önemli kar uyarısı

Türkiye'yi etkisi alan yağışlı hava hafta sonuna kadar devam edecek. Türkiye'nin genelinde etkili olan kar yağışı başkent Ankara'yı da esaretine aldı...

Abone ol

Türkiye'yi etkisi alan yağışlı hava hafta sonuna kadar devam edecek. Kar yağışı yarın da etkisini artırarak sürecek.

Başkent'te bugün eğitime verilen ara, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın da devam edecek.

Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında kalan ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı iç bölgelerde 8 ila 10 derece azalacak.

MECLİS'İ HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ... TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Amasya, Tokat, Ordu, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Muş ve Şırnak çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise iç bölgelerde 8 ila 10 derece azalacak.

Rüzgar, güneydoğu bölgelerde güneyli, batı bölgelerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz kıyılarında fırtına (70-90 km/s), Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

KAR KEMERİ DE ES GEÇMEDİ... TIKLAYIN

KKTC'YE KAR YAĞDI

Soğuk ve yağışlı havanın etkisinde olan KKTC'ye, bugün kar yağdı.KKTC'de başta yüksek kesimler olmak üzere, Lefkoşa, Girne, Gazimağusa ve diğer iç kesimlere öğleden sonra hafif kar yağışı oldu.

KKTC Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay;ın verdiği bilgiye göre, bugün Şubat ayının en soğuk günü yaşandı.

Yağışlı ve soğuk havanın etkisini önümüzdeki günlerde devam ettireceği belirtildi.

ULAŞIMDA AKSAKLIKLAR YAŞANIYOR

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bu sabah saatlerinden itibaren ulaşıma kapatılan Afyonkarahisar-Ankara Karayolu, yeniden trafiğe açıldı. Kar yağışı ve tipinin durmasının ardından Karayolları ekipleri kar temizleme çalışmalarına hız verdi. Afyonkarahisar Bölge Trafik Müdürlüğü yetkilileri, zincirli otomobil ve hafif ticari araçların geçişine izin verdiklerini kaydetti. Kamyon ve TIR'ların geçişine ise henüz izin verilmiyor.

Aksoy, kapalı köy yollarının en çok İnegöl, Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerinde bulunduğunu belirterek, halen 82 köy yoluyla ulaşımın sağlanamadığını, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

EĞİTİME KAR MOLASI VERİLEN İLLER... TIKLAYIN

KARAYOLLARINDA DURUM KÖTÜ

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kapalı karayolunun bulunmadığını, ancak karayollarının bazı mevkilerinde zaman zaman sıkıntı yaşandığını belirttiler.

Buna göre, Bursa-Ankara karayolunun Mezitler mevkisi ve Akiniş Rampası, Bursa-Yalova karayolunun Süpürgelik mevkisi ve Dürdane Rampası'nda kar ve buzlanma nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşanıyor.

Öte yandan; dün eğitime ara verilen Büyükorhan ilçesindeki ilk ve orta dereceli okulların bugün de tatil edildiği, sabah saatlerinde duyuruldu.

Bursa'nın merkez Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği, sabah saatlerinde bildirilmişti.

Ayrıca, dün tatil edilen Harmancık ve İnegöl ilçelerindeki okullarda da tatilin bir gün uzatıldığı dün akşam açıklanmıştı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Amasya, Tokat, Ordu, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Rüzgarın; Güneydoğu bölgelerde güneyli, batı bölgelerde kuzeyli yönlerden, Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz kıyılarında fırtına (70-90 km/s), Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi ve sabah ilk saatlerde Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak ve Muş çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı Uçması, ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış, görüş mesafesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

HAFTA SONU ISINACAĞIZ

Türkiye genelinde görülen soğuk ve yağışlı hava, 2 Mart Cuma gününe kadar etkisini sürdürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bugün Marmara Bölgesi'nin batısı ile Kıyı Ege dışında tüm yurt yağışlı geçecek. Yağışlar, Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer tüm yerlerde ise kar şeklinde olacak.

ÇIĞ RİSKİNE DİKKAT

Tahminlere göre, özellikle bugünkü kar yağışları, Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli olacak. Bu nedenle Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde çığ düşme tehlikesi olduğundan vatandaşlardan ve ilgililerden dikkatli olmaları istendi.

Bugün iç bölgelerde rüzgarların kuzey, doğu bölgelerinde ise güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden kar yağışı ve yerde bulunan kar örtüsü nedeniyle tipi oluşabileceğinden özellikle karayollarındaki sürücülerin dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Soğuk ve yağışlı havanın 2 Mart Cuma gününe kadar etkili olmaya devam edeceği, hafta sonundan itibaren hava sıcaklıklarının batı bölgelerden başlayarak, zamanla tüm yurtta 5-6 derece artacağı tahmin ediliyor.