BIST 9.075
DOLAR 38,65
EURO 43,71
ALTIN 4.174,53
20°İstanbul
HABER /  EKONOMİ

100 liraya kasko dönemi

Araç sahipleri artık cebindeki paraya uygun kasko paketlerinden birini seçip arabasını sigortalayabilecek.

Abone ol

Kaskolardaki fahiş fiyatlardan sıkılan vatandaşları sevindirecek düzenleme yapıldı. Yeni sistemle birlikte 100 liraya bile kasko yaptırmak mümkün olacak ve araç sahipleri düzenlenen kasko paketlerinden dilediğini seçebilecek.

Star'un haberine göre araç sahipleri nisanda başlayacak yeni dönemde 4 çeşit kasko imkanına kavuşacak. En alt kademedeki dar kaskonun bedeli 100 liradan başlıyor. Bu kaskoyu yaptıran tampon tamiri, kaporta çizikleri gibi hasarları ücretsiz yaptırabilecek.

1 NİSAN’DAN İTİBAREN ‘KAZA YAPMAM’ DİYENE GÖRE DE KASKO VAR

Türkiye'de yaklaşık 17 milyon araç sahibini ilgilendiren yeni kasko sisteminde, 100 liralık dar kapsamlı kaskonun ne tür hasarları karşılayacağı netleşti. Buna göre, dar kasko, aracın ‘yanma, çalınma, grev, lokavt, halk hareketleri, terör, deprem, sel ve su baskını’ nedeniyle uğrayacağı zararları karşılayacak.

Aynı kasko çerçevesinde, araç sahiplerine 7 maddelik bir de hasar onarım imkanı sağlanacak. Söz konusu hasar imkanları arasında ise tamponlarda ve araç kaportasında meydana gelen küçük çiziklerin boyanması, tamponların tamir edilmesi ve küçük çaptaki boyama işlemleri yer alıyor.

1 NİSAN'DAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Yeni dönemde, dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko uygulanacak. En alt kademede bulunan dar kaskonun bedelinin ise 100 liradan başlaması planlanıyor. Birçok şirketin ise 1 Nisan’da yürürlüğe girecek olan yeni kasko sistemine yönelik yeni kasko paketleri hazırladıkları bildirildi.

Buna göre, araç sahiplerinin en çok merak ettiği kasko sınıfı olan dar kasko sistemi, daha çok ‘Ben trafiğe fazla çıkmam. Çıksam da dikkatli kullanırım’ diyen araç sahiplerine hitap edecek. Sigortacılık yetkilileri ise dar sigortanın hedef kitlesinde, eski model araçlar ile kamyonet cinsi taşıtların olacağını kaydettiler. Bugün, bir tampon tamirinin en az 100 lira olduğunu hatırlatan sigorta şirketi temsilcileri, dar kasko ile milyonlarca aracın tamir masraflarından kurtulacağını kaydetti.

100 liralık kasko ile neler yapılabilecek?

-Boya hasarlı kaporta göçük düzeltme: 10 cm çapa kadar boya ve hasar düzeltme.

-Boya tamiri: 30 cm kadar, meydana gelen çizik ve sıyrıkların kapatılması.

-Kaporta göçük düzeltme: Boyanın zarar görmediği durumlarda kaportanın düzeltilmesi.

-İç döşeme tamiri: Kumaş, halı, deri, plastik cinsi iç döşemelerde meydana gelen küçük hasarların giderilmesi.

-Leke çıkarma: İç döşemelerde meydana gelen lekelerin çıkarılması.

-Ön cam tamiri: Ön camda oluşan 10 cm’ye kadar kırık ve çiziklerin giderilmesi.

-Plastik tampon tamiri: Plastik ön ve arka tamponların hafif ve orta şiddetli darbeler sonucu uğrayacağı hasarların giderilmesi.

ÖNCEKİ HABERLER
Suarez, Bayern Münih yolcusu mu?
Suarez, Bayern Münih yolcusu mu?
İmralı süreci: Suriye çatışmasının artçı şoku
İmralı süreci: Suriye çatışmasının artçı şoku
Taha Akyol aslen Türk değil mi?
Taha Akyol aslen Türk değil mi?
Hindistan'ı karıştıran iddia
Hindistan'ı karıştıran iddia
Kedi yavrusu sesli kurbağa
Kedi yavrusu sesli kurbağa
Şehit ve PKK'lı annelerinden el ele mesaj!
Şehit ve PKK'lı annelerinden el ele mesaj!
Bu firmalarda namaz kılana iş yok!
Bu firmalarda namaz kılana iş yok!
Rol arkadaşı Nil'i böyle anlattı
Rol arkadaşı Nil'i böyle anlattı
Kadınlar çok daha mutluymuş
Kadınlar çok daha mutluymuş
Uykusuz kalınca bunlar oluyor
Uykusuz kalınca bunlar oluyor
Alman basını: Merkel Erdoğan'ın suyuna gitmedi
Alman basını: Merkel Erdoğan'ın suyuna gitmedi
Bu düğünü polis bastı ama bakın neden...
Bu düğünü polis bastı ama bakın neden...
Close menu